GO! TintelStroom

 EEN TINTELEND TEAM

Het innovatieve concept van de TintelStroom kan alleen maar slagen door te vertrekken vanuit een hecht en klein team van leercoaches. Geen 10 verschillende leerkrachten maar 4-5 leercoaches die samen aan hetzelfde zeel trekken.


Onze leercoaches maken leerlingen nieuwsgierig, stimuleren hen, tonen de weg, geven instructies, leren de juiste vragen stellen, helpen structureren en gaan samen op (onder)zoek. Het zijn in de eerste plaats deskundigen in hun vakgebieden. De inhoudelijke invulling is daardoor gegarandeerd conform de leerplannen.


Door de relatief kleine schaal van de TintelStroom is intens overleg en afstemming mogelijk, waardoor we de ontwikkeling van onze leerlingen nauw opvolgen. Ook bewaken we zo de plan- en studielast van onze leerlingen. Door te kiezen voor leercoaches in plaats van louter vakleerkrachten is er kruisbestuiving tussen de verschillende vakinhouden. We koppelen leerinhouden op die manier vakoverschrijdend en organisch aan elkaar, met een beter, meer gefundeerd leerproces tot gevolg. Ook interessante projecten vloeien voort uit deze intense samenwerking.

Bjorn Daerden - Leercoach
Bjorn Daerden - Leercoach
Hallo allemaal, ik ben Björn. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool PXL in het verre Limburg als leerkracht wiskunde en handel-burotica. In de TintelStroom begeleid ik de leerlingen dan ook vooral voor wiskunde en wetenschappen en probeer ik op een levendige en boeiende manier mijn passie voor alles wat wetenschappelijk is te delen. Liefst vertrek ik hierbij dan ook van wat leeft bij de leerlingen om vervolgens samen op onderzoek te gaan.
Kaat Jansen - Leercoach
Kaat Jansen - Leercoach
Ave, lector! (= "Dag, lezer!”)
Ik ben Kaat, een energieke, creatieve dertiger en leerkracht klassieke talen in de eerste graad van de TintelStroom. De taal en cultuur van de Romeinen en de Grieken fascineren mij al sinds ik een tiener was. Zonder het te beseffen spreken wij namelijk allemaal een mondjevol Latijn en ook onze hedendaagse samenleving zou niet zijn wat ze is als de Grieken ons niet de de kracht van de democratie hadden getoond. Met veel plezier en enthousiasme breng ik de boeiende w
Joost - Leercoach
Joost - Leercoach
Dames en Heren, Appelen en ... inderdaad.
Op mijn 19de, tijdens mijn studies 'Lichamelijke opvoeding en biologie', raakte ik zwaar besmet door het circusvirus. Na mijn opleiding in Leuven ben ik in Brussel de opleiding tot circuspedagoog gaan studeren, zalig! Intussen ben ik al enkele jaren getrouwd en twee zonen rijker, en zijn mijn vrouw en ik circus-en dansatelier TWIST gestart in Diest. Dankzij circus werd ik veel meer open-minded en flexibeler, denk ik meer outside the box, en vertrek ik va
Heidi Humbler Directeur - Marijke Bache Adjunct-directeur
Heidi Humbler Directeur - Marijke Bache Adjunct-directeur
Als directie zijn we trots en enthousiast om GO! TintelStroom, als offciële vestiging van GO! atheneum Tienen, verder te kunnen uitbouwen tot een zesjarige structuur. Dagelijks zetten we onze expertise en ervaring in om het algemeen, onderwijskundig en personeelsbeleid samen met het team vorm te geven en te implementeren.
Inneke Berghmans - Coördinator
Inneke Berghmans - Coördinator
Ik ben Inneke, coördinator van de TintelStroom. Als doctor in de Pedagogische Wetenschappen (Onderwijskunde) ondersteun ik elke dag met groot enthousiasme de groei en implementatie van onze innovatieve en sterke visie op onderwijs, en dit voornamelijk vanuit mijn wetenschappelijke expertise in Peer Assisted Learning en High Impact Learning. Het is deze complementariteit van wetenschappelijke expertise met de jarenlange ervaring van ons gedreven en ervaren team van leercoaches dat ons kwaliteitsv
Nona Gerits - Leercoach
Nona Gerits - Leercoach
Hallo! Mijn naam is Nona. Sinds de opstart van TintelStroom in 2016 zet ik met veel passie en goesting mijn schouders onder dit unieke onderwijsproject. Jonge tieners zien openbloeien in een omgeving van wederzijds vertrouwen, ruimte en creativiteit én daar dan nog zelf vorm aan mogen geven samen met een fantastisch team geven me ontzettend veel energie. Je vindt me in de TintelStroom naast het dagdagelijkse terug voor alles wat te maken heeft met creativiteit, vreemde talen en zoveel meer.
Bart - Leercoach
Bart - Leercoach
Ik ben geboren en getogen Tienenaar, woon in Zoutleeuw met Ria, mijn dochters Anna en Tosca en pleegdochter Mariam. Mijn eerste stappen als leerkracht zette ik in het Tiense college, enkele decennia geleden. Daarna in de Leuvense freinetschool de Appeltuin en in 2009 lag ik mee aan de wieg van basisschool TintelTuin. In 2016 lag er een nieuw kindje in de wieg: TintelStroom. Ondertussen studeerde ik aan de Artevelde Hogeschool in Gent de vakken Nederlands en techniek. Mijn passies zijn muziek (zi