Het team van MS TintelStroom bestaat uit 5 enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten. We stellen ze graag aan u voor:

Nona Gerits
leerkracht PO en Frans

Mijn naam is Nona. Ik ben net afgestuurd aan de UC Leuven-Limburg als leerkracht Frans en project kunstvakken. De voorbije vijf maanden bracht ik mijn tijd door als Erasmusstudente in Dijon (Frankrijk). Met mijn passie voor talen, culturen, kunst en kunsteducatie probeer ik van elke dag een ontdekking te maken en die ontdekking met mensen te delen.

Bart Ipers
leerkracht Nederlands, MO en project

In de TintelStroom zal ik Nederlands, techniek, muzikale opvoeding en vrije projectruimte geven. Dat zijn niet zomaar mijn vakken, het zijn mijn passies. Van kindsbeen af ga ik zingend door het leven: als koorzanger en koordirigent. In 2013 startte ik met een jeugdmuzikantenbende, onder de vleugels van de Zoutleeuwse fanfare: ‘de Gezouten Nootjes’. In de TintelStroom wil ik ook elke leerling begeleiden om een muziekinstrument te leren bespelen. Op die manier starten we ons symfonisch orkest van de TintelStroom. Immers, niets zo fijn en groepsversterkend als samen musiceren. Sinds een paar jaren ben ik ook verliefd geworden op het fantastische instrumentje ‘ukelele’. Maar dat kan je lezen op mijn website ‘www.ukjesmuziek.com’. Er zal wat gemusiceerd worden, in de TintelStroom! In mijn vorige school, de TintelTuin dus, gingen we met de kinderen heel diepgaand met ‘Nederlands’ aan de slag: De kinderen schreven verhalen, krantenartikels, boeken, poëzie, deden boekpresentaties enzovoort. Die liefde voor onze taal wil ik ook graag delen met de TintelStromers.
Techniek, dat is bij uitstek een ‘doe-vak’. Je kan me thuis vaak vinden in mijn ‘man cave’, mijn werkatelier in de tuin. Meubels maken en herstellen, muziekinstrumenten bouwen, noem maar op, daar hou ik echt van. In de TintelStroom zullen de leerlingen vooral zeer zinvol met techniek aan de slag gaan: eigen klasmeubels ontwerpen en bouwen, de buitenruimte inrichten, elektrische installaties ontwikkelen en meer van dat. En steeds met het woord ‘duurzaamheid’ in het achterhoofd.

Gerd Van Soom
leerkracht LO

Caroline Aquino
leerkracht wiskunde, wetenschappen en economie

Joke Langie
leerkracht Latijn